Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

sâmbătă, 19 martie 2011

Scoala de industrie


În imagine stânga Şcoala de Industrie Sibiu. Carte poştală din colecţie privată.




În imagine foto dreapta
Liceul de fete ,, Regina Maria" clasa VVVI-a Carte poştală din colecţie privată. La Liceul de industrii, elevele învăţau să coase iie, costume naţionale, să ţese covoare, Aceasta pentru a deveni o soţie bună cât şi pentru fetele sărace pentru a se întreţine singure. Societăţile înfiinţate de reginele Elisabeta şi Maria, şi-au propus să ajute femeile în însuşirea unei meserii pentru a să se întreţină singure. Regina Elisabeta, prin societatea ,, Ţesătoarea Regina Elisabeta” , a organizat expoziţii la Bruxelles, dorind să facă cunoscută munca tinerelor albine, fiicele satelor noastre, care întorcându-se acasă vor înfiinţa în fiece colţ al ţării cuibuşor de hărnicie românească. La muzeul Mary Hill din Statele Unite, în anul 1926, regina Maria, a promovat arta meşteşugărească din România, prin expunerea lor în sălile
muzeului. Au fost prezentate costume naţionale, covoare româneşti, mobilier din palatul regal cum ar fi tronul argintiu şi jilţurile pictate de Regina Maria.
Copii care învaţa arta cusutului la grădiniţă. În imagine stânga copiii din Vorona- Botoşani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu