Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

joi, 24 martie 2011

CE VREA DE FAPT FEMEIA


Un împărat a prins un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniţă şi i-a spus că-l va elibera dacă va raspunde la intrebarea: Ce vrea de fapt femeia?
Tânărul şi-a chemat şi- a intrebat mama, sora, verişoara, vecina, dar nici una n-a putut să dea un răspuns corect.
In fine a chemat şi o vrăjitoare bătrână şi urâtă. Aceasta i-a promis că-i spune răspunsul corect cu condiţia că după ce va fi eliberat o va lua de soţie.
Neavând altă soluţie tânărul a acceptat.
Răspunsul dezvăluit de vrajitoare a fost:
Femeia, de fapt, doreste sa fie stăpâna propriei vieti !
Impăratul l-a eliberat imediat.


A urmat nunta şi noaptea nunţii. Insă nu mică i-a fost mirarea când în pat a găsit o fată tânără si deosebit de frumoasă care i-a spus:
pentru că te-ai tinut de cuvânt jumatate de zi voi fi bătrână şi urâtă iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără şi în care să fiu bătrână.
Tânărul căzu pe gânduri: să râdă toti de el văzându-l cu o bătrână şi urâtă iar noaptea să petreacă cele mai placute clipe alături de o tânără fermecatoare sau să se plimbe pe ziua cu cea mai frumoasă fată printre oameni iar noaptea....
In cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede ca e mai bine.
Imediat a venit şi răspunsul: Voi fi tot timpul tânăra şi frumoasă pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu