Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

joi, 24 martie 2011

Celebra actriţă Elizabeth Taylor


Celebra actriţă Elizabeth Taylor, a decedată ieri, la vârsta de 79 de ani, in urma unui stop cardiac.Actriţa este regretată şi omagiată de o lume întreagă
Elizabeth Taylor s-a nascut la 27 februarie 1932, la Hampstead, in apropiere de Londra. In 1958, Liz avea 26 de ani, jucase deja in 28 de filme si fusese nominalizată de trei ori pentru Oscar.


A fost cea mai răsfătată actrită de la Hollywood. Criticii spun ca a fost si cea mai "scumpa".


Numai pentru "Cleopatra" a primit, in 1962, peste un milion de dolari.
Legendara actrita este cunoscuta pentru rolul din filmul "Who's Afraid of Virgina Woolf?", pentru care a castigat si premiul Oscar.
Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale secolului XX, diva strălucind pe marile ecrane în filme precum „Cleopatra”, „National Velvet”, sau „Cui îi este teamă de Virgina Woolf?”. Viaţa ei privată extrem de colorată, succesul pe marele ecran şi devotamentul cu care s-a dedicat acţiunilor caritabile în lupta împotriva SIDA, nu au ţinut-o nici un moment departe de luminile rampei, ea cunoscând succesul încă de la vârsta de 12 ani. Pe lângă o carieră care a strălucit în lumina reflectoarelor, Elizabeth Taylor a stârnit vâlvă de-a lungul anilor cu cele şapte căsătorii ale sale, poate că cea mai renumită relaţie fiind cea pe care a avut-o cu partenerul său de ecran, Richard Burton, considerată ulterior una dintre cele mai celebre poveşti de dragoste din cetatea filmului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu