Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

marți, 1 septembrie 2009

Cât de important este să apelăm la ,, Medicul de Familie"


Medicul de familie este important în viaţa noastră fiindcă este acel medic care asigură, supraveghează şi coordonează asistenţa medicală personală, primară şi continuă a individului şi familiei;
Asigură asistenţa medicală -psiho-socială pentru ambele sexe şi pentru toate vârstele.
Păşim cu încredere pragul cabinetului medicului de familie pentru că el ne asigură asistenţa primară şi continuă a stării de sănătate şi prin acţiuni preventive, educaţionale, terapeutice şi de recuperare contribuie la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei şi a colectivităţii.
Sunt pacienta domnei dr Mariana Malancea medic de familie, şi ca mine sunt alţi mulţi pacienţi care zilnic o vizitează pentru a primi o consultaţie medicală. Copii, adulţi, adolescenţi, persoane în vârstă , zilnic stau la rând , respectând ordinea, pe toţi îi primeşte cu amabilitate şi cu zâmbetul pe buze. Sunt câţiva ani de când vin la cabinet, nu am observat ca vreun pacient să iasă din cabinet nemulţumit. În numele tuturor pacienţilor care v-au cerut asistenţă medicală- pentru implicarea sinceră în problemele pacientului , pentru sensibilitate, rabdare, calm, demnitate, consideratie şi -respectul acordat pacientului indiferent de statutul sau social; pentru capacitatea dv. ca medic de a crea o atmosfera de încredere, de colaborare cu pacientul, care nu este un obiect, caz stiintific, este un om. Pentru că aţi inteles nu doar disconfortul ci şi „durerea” pacientului, si efectele suferinţei asupra vietii lui. Pentru cooperarea cu specialisti din diverse domenii în vederea diagnosticării corecte a suferinţei, vă mulţumesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu