Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

duminică, 13 septembrie 2009

DOAMNA PROFESOR MARIA COJOCARU- O FAMILIE DE MUZICIENI

<

Doamna profesor Maria Cojocariu (n. 4-iunie 1942) în oraşul Sorojineţ, Bucovina de Nord, într-o familie numeroasă cu şapte copii. Primele clase elementare le-a absolvit în satul Poieni-Solca. În anul 1956 a susţinut examenul de admiterea la Liceul de muzică din Iaşi. În anul 1963, a susţinut examenul de admitere la Conservatorul ,, George Enescu” din Iaşi, reuşind cu nota 9,45. În anul IV, s-a căsătărit cu colegul prof. Gh. Cojocariu. În 1968, a primit repartiţie ministerială la Liceul de muzică din Botoşani. A predat muzica vocală şi vioara. S-a ocupat de ansamblul –coral. S-a implicat profesional şi emoţional în pregătirea elevilor obţinând rezultate la concursurile corale, sau la concertele de la ,, Atheneul Român”.

H.V. Am rugat-o pe doamna profesor să-mi spună despre satisfacţia muncii depuse pentru perfecţiune .
Doamna prof.Maria Cojocariu
.,, Am participat alături de elevii mei, seară de seară, învăţându-i partiturile puse în repertoriu. şi vocalizele. Dintre aceştia au devenit absolvenţi ai învăţământului superior.:Mina Mihai, Brânză Vasile, Moga Monica ( Buză) Dorica Lupaşcu. La Botoşani în anul 1980 s-a înfiinţat ,, Corul Şcolii Populare de Arte Botoşani”, care s-a remarcat mulţi ani în viaţa culturală a judeţului Botoşani şi a ţării.. Corala a fost înfiinţată de soţul meu prof.Gh. Cojocariu şi susţinut de domnul secretar Zofotă Severin. Aici copiii mei George şi Bogdan au făcut parte din cor. Dintre foştii mei elevi au devenit nume celebre ale cântecului popular românesc: Daniela Condurache, Cornelia Ciobanu, Brânduşa Covalciuc, Elena Mândrescu.
În anul 1990-1999 am avut catedra la Liceul Pedagogic Botoşani. În 1999, am ieşit la pensie. Cu ocazia aceasta aduc mulţumiri tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au încurajat permanent. Mii de mulţumiri colegei mele, prof Maria Baciu, care mi-a crea terenul prielnic, prin cuvinte minunate, determinându-mă să nu abandonez cu ocazia ieşirii mele la pensie". A declarat doamna profesor Maria Cojocariu


Elevă 1967 -Iaşi
a
La concurs; etapa municipală, cu formaţia corală a Şcolii Generale nr. 13, Botoşani 1986
Grupul coral de băieţi a Şcolii Generale nr. 13, Botoşani. Doamna Maria Cojocariu dirijorul corului de băieţi.
Doamna Maria Cojocariu solistă acompaniată de corul Liceului Pedagogic Botoşani. Fotografie la Atheneul Român.



Ce înseamnă să fii profesor? Inseamnă să scoţi dintr-un suflet, oricare ar fi el partea folositoare pe care o conţine. Profesor însemnă educaţie .,,Cănd ne naştem slabi avem nevoie de putere; cînd ne naştem nepuntincioşi avem nevoie de ajutor; cînd venim pe lume, ceea ce ne lipseşte şi avem nevoie mai târziu, ne este oferit prin educaţie”. ,,Scopul educaţiei este formarea gradată a inteligenţei este prezentul ameliorat prin educarea oamenilor este viitorul asigurat prin educaţia elevilor"( DESPRE EDUCAŢIE ( ,,Emille sau despre Educaţie, J.J. Rousseau) ,,Este educatorul cu vocatie "vibreaza alaturi, cu şi pentru elevii sai". ,,Sufletul său se reîmprospatează necontenit cu fiecare generatie, cu idei care se infiripă. Să-i dorim sănătate şi putere de muncă pentru a călăuzi micii cercetători spre adevaratele comori. Aceasta este doamna profesor Maria Cojocaru. Pentru meritele domniei sale i s-a acordat ,,DIPLOMA DE EXCELENŢĂ", pentru activitatea depusă şi pentru promovarea imaginii Botoşaniului în ţară şi în lume.Manifestare organizată cu ocazia zilei de 8 Martie, la iniţiativa doamnei Viorica Hrustovici şi Primăria oraşului Botoşani

Serbarea clasei de canto clasic (Şcoala Populară de Arte-Botoşani) 4 iunie 2008

În
timpul orelor de curs canto cu elevii mei Elena Suceveanu şi Iliuţă Caraş- ianuarie 2005.
Ziua de examinare la secţia de canto clasic. Liceul de Arte ,, Ştefan Luchian"- Botoşani.
Familia doamnei Maria Cojocaru. Domnul profesor Gh. Cojocaru (decedat 2002) soţul doamnei Maria Cojocariu a fost dirijor. În fotografie împreună cu artista Sofia Vicoveanca, de la ansamblul ,, Ciprian Porumbescu" din Suceava. După concert.

La concert: Corala ,, George Enescu" şi dirijorul Gheorghe Cojocariu ( Atheneul Român)


Fiul familiei Cojacariu, Bogdan Cojocariu a participat la concursul ,, Maria Callas", Atena 1994.

Bogdan Cojocaru solistul formaţiei corale ,, Cantores Amiciţiae"

Figaro din opera ,, Nunta lui Figaro" de W. A. Mazart. În fotografie(2006) Radu Cojocaru, solist la opera din Freiburg- fiul doamnei profesor Maria Cojocaru


Concertul vocal-instrumental unde a participat şi solistul ,, Bogdan Cojocariu"şi ,,George Cojocariu".











Doamna Maria Cojocariu cu fiul Radu Ovidiu Freiburg- Germania-



După concert Maestrul D.D.Botez şi Gh. Cojocariu- Botoşani 1978

În pauza concertului. Solistul Constantin Bobescu şi dirijorul orchestrei Modest Cichirdan (1972)

Maestrul Radu Paladi Bucuresti 2004

În atelierul său creatorul de viori unchiul Gheorghe finisează altă vioară.


Ca şi alţi buni creştini familia Gheorghe, Maria, George,Bogdan şi Radu Cojocariu a donat pentru biserica Schitul ,, Peştele" Broşteni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu