Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

marți, 24 martie 2009

De asemenea, nu este deloc de neglijat valoarea educativă a fiecărui text prezent în cele două lucrări. Şi, fiindcă este pe deplin cunoscută plăcerea elevilor mici de a colora, aceste lucrări conţin şi desene care, pe lângă faptul că trebuie să fie colorate, îi ajută pe elevi şi să-şi consolideze cunoştinţele despre sunete, litere, silabe, cuvinte şi propoziţii.
„Răzbunarea ursului păcălit de vulpe” este o poveste apărută la Editura Elis din Bucureşti, în anul 1999. Ea se adresează elevilor din clasele mici, dar şi preşcolarilor fiindcă şi aceştia pot colora ilustraţiile prezente în carte şi pot asculta textul citit de un frate mai mare sau de părinţi. Deşi are pagini puţine, lucrarea este o invitaţie la lectură, la cunoaşterea personajelor şi a faptelor acestora, la preţuirea faptelor bune şi, bineînţeles, la îmbogăţirea vocabularului celor mici. De altfel, chiar şi persoane adulte, citind povestea, au considerat-o o lectură agreabilă şi-au îndemnat autoarea să mai scrie şi alte poveşti, fiind siguri că Dumnezeu i-a dat harul necesar acestei plăcute îndeletniciri.
O altă „ Culegere de exerciţii şi probleme de matematică pentru clasele I-IV” a apărut în anul 2000, tot la Editura Elis din Bucureşti. Elaborarea acestei lucrări a fost necesară datorită faptului că a apărut un nou Curriculum şcolar, iar autoarea a trebuit să formuleze exerciţiile şi problemele în aşa fel încât să corespundă în totalitate noilor cerinţe. Prin urmare, lucrarea conţine, pe lângă exerciţii şi probleme în conformitate cu programa şcolară, şi teste de evaluare pentru fiecare unitate de învăţare, precum şi descriptori de performanţă. Pentru a sublinia importanţa acestei lucrări, este suficient să amintim că această culegere se află deja la a zecea ediţie, iar fiecare din aceste ediţii a fost avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Din dragoste pentru limba română, dar, mai ales din necesitatea de a oferi elevilor şi învăţătorilor un auxiliar pentru consolidarea şi îmbogăţirea cunoştinţelor de limba română, autoarea a scris şi o „ Culegere de exerciţii şi texte gramaticale pentru clasele
I –IV”.
Prima ediţie a acestei lucrări a apărut în anul 2002, tot la Editura Elis din Bucureşti. Fiind deja la ediţia a şaptea, putem afirma cu toată responsabilitatea că şi această lucrare şi-a dovedit eficienţa în cei şase ani de apariţii editoriale. Ca şi ediţiile anterioare, şi aceasta nou apărută a fost revizuită pentru a putea fi în conformitate cu actualele norme ortografice şi ortoepice prevăzute de Academia Română. Şi această lucrare a fost avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la fiecare din cele şapte ediţii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu