Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

marți, 24 martie 2009

Doamna Angelica Gherman la şcoală


Cristina descoperă lumea prin imagini şi texte” ( Bucureşti, Ed. Elis, 2007), având aceiaşi autori, prezintă o fetiţă, din prima ei zi de viaţă, până în prima ei zi de şcoală. Pe parcursul lucrării, Cristina are posibilitatea să cunoască mediul în care trăieşte, şi persoanele care-i sunt dragi , iar cu ajutorul acestora descoperă o mulţime de minuni ale lumii. Se înţelege că, odată cu personajul principal al lucrării, şi micii şcolari vor descoperi obiecte, fenomene şi persoane pe lângă care poate, altfel, ar fi trecut nepăsători.
Lucrările: „ Caiet de vacanţă pentru clasa întâi”, „ Caiet de vacanţă pentru clasa a doua”, „ Caiet de vacanţă pentru clasa a treia” şi „ Caiet de vacanţă pentru clasa a patra” conţin scurte teme de limba română şi de matematică. Cu toate că autoarele nu ţin în mod deosebit să le dea teme de vacanţă elevilor, s-au gândit că nişte teme scurte şi agreabile
i-ar ajuta pe aceştia să-şi amintească principalele cunoştinţe însuşite în anul şcolar anterior care le vor fi utile în noul an de şcoală. Şi aceste lucrări au văzut lumina tiparului tot la Editura Elis din Bucureşti, în anul 2007.
„ Chipul literelor” şi „ Chipul cifrelor” ( Bucureşti, Ed. Elis 2008), cele mai recente apariţii editoriale ale autoarelor, conţin poezii despre literele alfabetului român şi despre cifre. Ele au fost deja învăţate de elevii seriei pe care o are acum Angelica Gherman, iar reacţia elevilor a fost pe măsura aşteptărilor.
În prezent, se află sub tipar, tot la Editura Elis din Bucureşti două lucrări care conţin rebusuri pentru şcolarii mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu