Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

joi, 12 martie 2009

Desfasurarea actiunii ,,Gala valorilor feminine la Botosani

La Galeriile "Ştefan Luchian" a avut loc vernisajul expoziţiei "Femeia în artă", incluzând în principal portrete de femei. Expoziţia a fost realizată de Muzeul Judeţean, în colaborare cu muzeele din Piatra Neamţ, Suceava şi Fălticeni. Organizatorii expoziţiei au prezentat că această manifestare reprezentă un dar adus botosănencelor. Expoziţia a fost prezentată de Lucia Pârvan, directorul muzeului şi muzeograful Gheorghe Median şi va putea fi vizitată în cursul acestei luni. A urmat, în foaierul Teatrului "Mihai Eminescu", vernisajul expoziţiei "Emanciparea femeii-Pasi pe un drum fara sfarsit",fiind un cadou pentru toate femeile, pentru că în aceste exponate se regăsesc toate categoriile socio-profesionale- Când studiezi viaţa personalităţilor feminine reprezentate pe cartea poştală ilustrată sau filatelie, pentru a alcătui un exponat, realizez că în viaţa de toate zile , acum, în anul 2009, am contactat cu multe modele feminine, care s-au evidenţiat de-a lungul carieri lor de 20, 30, sau 40 de ani care au contruibuit în educaţie, sănătate, justiţie, tehnică, sport. Şi atunci imi dau seama ca nu am făcut degeaba exponatele in filatelie si cartofilie, care prezintă personalităţi feminine de acum o sută de ani. Persoanele care au fost premiate sunt reprezentative şi s-au remarcat în domeniul lor de activitate, au sporit renumele Botoşaniului iar cu ocazia aceasta le multumim pentru rolul care l-au jucat în viaţa noastră şi îl joacă.Reprezentanţii Primăriei au participat la această premiere in cadrul "Galei valorilor feminine din Botoşani".

Manifestarea a fost una deosebită şi a prilejuit premierea femeilor . Gala a fost prezentată de Bogdan Bidasca si Alexandra Mera, membri ai Ansamblului "Cheia sol", condus de Oana Puscasu. Atât ei, cât şi colegii lor de ansamblu au intregit gala cu momente muzicale.

Doamnele premiate au fost extrem de emoţionate, deoarece pe scenă a fost prezentată succint activitatea lor, iar in final au primit flori şi o plachetă din partea municipalităţii. Cea mai emoţionată dintre doamne a fost Dana Pietraru, care abia şi-a stăpânit lacrimile când a adresat câteva cuvinte audienţei. Actriţa Elena Coriciuc Ligi a fost aplaudată la scena deschisă dupa ce a interpretat o poezie, iar Viorica Afrasinei a fost pusă oarecum în dificultate deoarece a fost premiată pentru activitatea politică, din anii anterior. In prezent domnia sa find subprefect al judetului Botosani. Am trăit prin bucuria acestor doamne. Este un sentiment frumos sa te bucuri că ai pus umărul pentru a avea loc această acţiune.
Persoanele premiate la "Gala valorilor feminine din Botosani"au fost
Medicina: ELENA BANACOVSHI - medic psihiatru (pensionara)
Educatie:
Prof. ELENA CIOBANU - profesor matematica Colegiul National A. T. Laurian Botosani
Inv. ANGELA GHERMAN, Scoala nr.13, renumit autor de carti, dictionare si culegeri pentru elevi
Teatru:
ELENA CORICIUC-LIGI pensionara, fosta actrita la Teatrul "Eminescu"
GABRIELA NISTORICA, pensionara, fosta actrita la Teatrul "Vasilache"
Cultura:
LUCIA OLARU NENATI, doctor in filologie, poet, scriitor
ANGELA PAVELIUC OLARU, doctor in Etnografie, a publicat multe carti pe teme de etnografie.
VIOLETA BUDAI-DAMASCHIN, muzeograf - Casa Memoriala "Nicolae Iorga"
DANA PIETRARU, fost director al Directiei Judetene pentru Cultura
ELENA FLORICA SUSTER, a promovat intens imaginea Botosaniului in revista "Ararat" a armenilor din Romania
Muzica: MARIA COJOCARU, profesor pensionar Scoala Populara de Arta, a format multi interpreti de muzica usoara
Asociatia Nevazatorilor: Estera Colesniuc
Justitie: OLIMPIA SAMOILA, Presedine al judecatoriei, presedinte al Sectiei Penale a Tribunalului Botosani, in prezent avocat
Jurnalism: CARMEN MORARU, redactor Monitorul de Botosani
Afaceri: MANUELA ZARUG, directorul Societatii Serconf
Sport: ELENA IACOB, antrenoare Canotaj la Clubul Sportiv Botosani
Politica: VIORICA AFRASINEI, subprefect.
In afara de acestea au fost şi sunt multe femeii care s-au evidentiat de a lungul carierii lor cum au fost: ing A. IOSUB, ingineră Sef timp de 15 ani la f-ca de Confectii, scriitoarea MARIA BACIU, cunoscută pentru volumele editate pentru copii, prof. Vicoveanu.
M-a durut ca nu au fost pe lista decernarii premiilor si acestea din urma.Pe acest blog o sa prezint despre persoanele premiate cu ,, diplomă de excelenţă"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu