Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

marți, 24 martie 2009

Contributia dascălului in educatiei





•21 de cărţi şcolare apărute şi 2 în curs de apariţie, toate editate la Bucureşti
•tiraje impresionante însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale
•37 de ani de carieră la catedră
•sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală
•diploma „ Gheorghe Lazăr – clasa I” , obţinută în anul 2 007
Sunt, pe scurt, recordurile unui dascăl de excepţie al învăţământului botoşănean.
Angelica Gherman a crescut printre cărţi, citind tot ce prindea în mână din librăria mamei sale. Darul scrisului l-a moştenit de asemenea din familie, fiind nepoata regretatului scriitor şi actor botoşănean, Alexandru D. Lungu.
În prezent, predă la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13 din municipiul reşedinţă şi se pregăteşte, la toamnă pentru o nouă serie de bobocei. Oricât de mult ar solicita-o meseria, pe care o face de altfel cu mare plăcere, nu lasă să treacă nicio zi fără a scrie măcar câteva rânduri la o lucrare nouă.
A debutat, ca autor de auxiliare şcolare, în anul 1996 cu lucrarea intitulată
„ Culegere de exerciţii şi probleme de matematică pentru clasele I-IV” , apărută la Editura Didactică şi Pedagogică din Bucureşti. Succesul imens pe care l-a avut cu această primă lucrare, care a însumat 55000 de exemplare în doar trei tiraje, a determinat-o să-şi valorifice experienţa didactică, elaborând şi alte lucrări din domeniu.
În anul 1998, lucrarea intitulată „ Caiet de matematică pentru clasa a III –a” a văzut lumina tiparului la Editura şi Agenţia Jupiter 22” din Bucureşti.
Valorificându-şi fişele de muncă independentă utilizate la lecţiile de limba română ţinute la clasa întâi, autoarea a elaborat alte două lucrări: „ În ţara literelor” şi
„ Exerciţii şi texte pentru consolidarea cunoştinţelor la clasa I”.
Ambele lucrări sunt aplicaţii la Abecedarele alternative şi au apărut la Editura Elis din Bucureşti în anul 1998. Cu aceste lucrări, autoarea a dat posibilitatea boboceilor de clasa întâi să citească şi alte texte, diferite de cele studiate în Abecedar, fiindcă fiecare din ele conţine doar literele pe care elevii le învăţaseră la un moment dat la lecţiile lor de limba română. De asemenea, aceste lucrări conţin exerciţii de dezvoltare a vocabularului, jocuri de perspicacitate şi întrebări privind conţinutul fiecărui text, fapt care-i ajută pe elevi să-şi însuşească în mod conştient ideile textelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu