Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

luni, 12 martie 2012

ARTA CU SEMINTE PRAJITE- TEATRUL ,,M. EMINESCU" - BOTOSANI

În distribuţie actorii:
Valentin Popa
Elena Coriciug-Ligi
Bogdan Horea
Petronela Chiribuţă
Irina Mititelu
Bogdan Huncaciu
Floriţa Tugui
Narciza Vornicu
Lidia Uja
Crenola Doroftei
Petrut Butuhan
Traian Andrii
Sâmbătă, şi duminică de la ora 19.00, la Teatrul „Mihai Eminescu” a fost prezentată în premieră spectacolul „Artă şi seminţe prăjite”, pus în scenă după un text al publicistului ieşean Cătălin Mihuleac . „Este o temă fierbinte pentru viaţa românească. Oamenii de valoare sunt preţuiţi după ce se ridică la ceruri. Această meteahnă omenească, de-a preţui în posteritate şi pe baza lor să se facă povestiri plăcute pentru Agenţii de Turism”, a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.
Regia artistic aparţine actriţei Lenuş Moraru, iar scenografia este semnată de Gelu Rîşcă.
Actorii botosaneni au pregatit acest spectacol pentru iubitorii de teatru, care au venit în număr foarte mare la deschidere premierii. Pe lângă un debut regizoral, acest spectacol aduce si un sfârsit glorios de carieră, al unei veritabile legende a teatrului botosănean si national. ,,Arta cu seminte prăjite" este un spectacol ce poate fi incadrat in sfera preocupărilor pentru teatru contemporan a actorilor botosaneni. Piesa prezintă conditia mizeră a artistului. Acest spectacol marchează si debutul regizoral pentru Lenus Moraru, actrita a teatrului "Mihai Eminescu". Pentru prima aparitie pe scena mare a teatrului in calitate de regizor, aceasta a ales o tragi-comedie, in care momentele comice ascund un sâmbure de tragism. Punerea in scena este o adaptare dupa piesa dramaturgului contemporan, Catalin Mihuleac. Cosmin Zamfirache Catalin Onofrei














Pentru mai multe informatii despre teatrul ,,M. Eminescu" accesati


http://emancipareafemeii.blogspot.com/2009/09/eminescu-in-numismatica.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu