Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

vineri, 2 decembrie 2011

Biblioteca ,, Mihai Eminescu", BOTOSANI la ceas aniversar


Biblioteca ,, Mihai Eminescu", la ceas aniversar
În cadrul acţiunii dedicată aniversării a cinci ani de la înfiinţarea ,, secţiei de numismatică" în cadrul Bibliotecii Judeţene Botoşani, doamna director Cornelia Viziteu a declarat:
,,La 1 decembrie 2011, personalul Bibliotecii Judeţene ,, Mihai Eminescu" Botoşani, alături de generaţii de utilizatori, sunt încercaţi de două motive de bucurie : împlinirea a 93 de ani de la Marea Unire şi a celor 5 ani de la punerea în circuitul public a Cabinetului de Numismatică şi Filatelie, primul de acest gen în bibliotecile publice din România.
Pe parcursul acestor ani, prin activităţile desfăşurate, secţia şi-a găsit modalităţi adecvate spre a atrage atenţia în mod special tinerelor generaţii de utilizatori, ca prin diversele expoziţii organizate, tematice sau cu subiect, să înţeleagă corect mesajul propus de a trezi în inimile lor interesul unor preocupări capabile să le înnobileze personalitatea. În plus, acest interval de timp, asociat cu multitudinea informaţiilor de pe monede, medalii, sigilii, mărci poştale, etc, au contribuit un prilej de a înţelege mai bine unele aspecte dintr-o anumită perioadă istorică, sau dintr-o anumită comunitate. Acest moment din activitatea instituţiei de cultură botoşănene a generat editarea primei medalii ce va constitui o mărturie în timp a pasiunii şi preocupările slujitorilor bibliotecii. La acest ceas aniversar ne întoarce cu gândul de recunoştiinţă la toţi cei care au propus, susţinut şi promovat acest proiect: ELENA CONDREI, MIHAI CORNACI,
CONSTANTIN MĂLINAŞ şi alţii.

Este de aşteptat ca şi pe viitor să ne dorim alcătuirea unor ,, noi pagini" generate de istoria şi cultura noastră, locală şi naţională, demne de ,, galeria" personalităţilor acestui spaţiu geografic cu frumoase şi nepreţuite tradiţii ce merită păstrate", a încheiat frumosul discurs doamna director Cornelia Viziteu.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu