Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

marți, 27 aprilie 2010

REPREZENTARI ANTROPOMORFE

http://www.youtube.com/watch?v=j6l7fzYzk9o
http://www.youtube.com/user/DonConstant1







Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani găzduiesc în perioada 9 aprilie – 6 mai a.c. expoziţia care cuprinde ţesături de lână de la Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” – Bacău, de la Muzeul ,,Ştefan cel Mare” – Vaslui, de la Secţia de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani, dar şi ştergare de la Vaslui şi Botoşani.


,,Ţesăturile expuse, pe care silueta umană apare în diferite variante împreună cu pomul vieţii, cu păsări, cu flori, cu animale sunt de o valoare certă şi de o frumuseţe cromatică plină de vitalitate. Având ca temă reprezentarea antropormorfă, expoziţia este completată cu şase costume populare de sărbătoare pentru bărbaţi şi femei din zona etnografică Botoşani.



Expoziţia este înnobilată şi aflată sub semnul binecuvântării icoanelor lucrate cu adevărată pricepere artistică şi cu talent, în tehnici diferite de Liviu Şoptelea ca profesor şi de elevii săi: Florina Japinschi, Marius Zamă, Aniţa Părăscuţă, Raluca Rotaru şi, nu în ultimul rând, de Constantin Livadaru, specialist în pictură şi restaurarea bisericească, ce prezintă icoană pe lemn şi frescă şi de Lidia Alexa cu icoană pe sticlă. Expoziţia este cuprinsă şi în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele oraşului Botoşani pe 23 aprilie, patronată de Marele Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, fiind şi un punct de referinţă pentru cultura românească",
a declarat muzeograful etnograf Steliana Băltuţă (Articol publicat
în revista ,, Luceafărul", 11 -04-2010)




foto: redactia ,, Luceafarul".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu