Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

vineri, 16 octombrie 2009

ACTIVITATI LA BIBLIOTECA JUDETEANA BOTOSANI

Oameni, locuri şi tradiţiila Biblioteca Judeţeană
Vineri, 11 noiembrie, la orele 12.00, la secţia de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu” Botoşani a avut loc o manifestare ce face parte din programul de nivel european “Festivalul Şanselor Tale”. Acţiunea s-a aflat la ediţia a VI-a în România, însă, este primul an în care participă şi Biblioteca judeţului Botoşani. Copiii au fost principalii participanţi ai manifestării care a avut ca temă: “Botoşani – oameni, locuri, tradiţii”, cuprinzând: o expoziţie de carte, o expoziţie numismatică pe tema “Personalităţi botoşănene”, un concurs cu întrebări despre oamenii de seamă ai judeţului şi un film documentar despre tradiţiile şi obiceiurile de iarnă. “Acest program are ca scop promovarea recunoaşterea şi implementarea conceptului european de învăţare pe tot parcursul vieţii. În 2005 ne-am înscris în această manifestare datorită faptului că asociaţia bibliotecarilor din bibliotecile publice române se constituie partener naţional în acest program care, în acest an, are ca slogan “Educaţia – o şansă pentru fiecare”. La acest program sunt înscrise 10 biblioteci judeţene din România printre care şi noi”, a declarat Paraschiva Cornaci(foto), bibliotecară în cadrul Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu” Botoşani. Ca parteneri locali, la nivelul judeţului Botoşani au mai fost antrenate patru biblioteci unde se desfăşoară activităţi pe aceiaşi tematică. “Am intenţionat să emoţionăm copiii, să le dezvoltăm sentimente de mândrie pentru valorile judeţului”, a precizat Ana Teletin, bibliotecară. Bibliotecarul Constantin Grigoruţă a coordonat acest program, sponsorul evenimentului fiind Editura AXA. Printre colaboratori s-au mai numărat Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 “Sfântul Nicolae” Botoşani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani"
. (a publicat Carmen IACOB în Jurnalul de Botoşani)




PREMIUL EMINESCU ,,TEIUL DE AUR SI TEIUL DE ARGINT



,,Cititorii de etnie rromă, armeană, ucraineană, evreiască, lipovenească şi italiană au posibilitatea să apeleze la serviciile secţiei dedicată etniilor din cadrul Bibliotecii Judeţene "Mihai Eminescu", recent reamenajată. În ciuda faptului că este cea mai nouă secţie, Biblioteca Etniilor s-a afirmat prin activităţile de amploare organizate în colaborare cu comunităţile etnice din Botoşani", ne-a spus bibliotecarul Ana Teletin, adăugînd că, în afară de cărţi, a amenajat şi un colţ al presei cu publicaţii specifice: Ararat, Realitatea evreiască, Nor Ghiank, Zorile, Columna, Curierul Ucrainean etc, dar şi o expoziţie de pictură a talentatului Avi Marc Finkel, elev al Liceului de Artă "Ştefan Luchian". Zilele trecute, biblioteca a fost vizitată de cunoscutul scriitor de origine evreiască Shaul Carmel, născut la Ştefăneşti (Botoşani), stabilit în Israel. "A rămas profund impresionat de iniţiativa bibliotecii de a organiza un colţ al minorităţilor, promiţînd că va face cunoscută în Israel activitatea noastră", ne-a mai spus dna Teletin. În scurt timp, va fi organizat şi un ciclu de acţiuni intitulat "Comunităţile se prezintă", cu filme documentare, dansuri, jocuri, obiceiuri culinare, obiecte de cult, expoziţii de carte şi tot ceea ce ţine de specificul unei comunităţi etnice.

(D.F.) publicat evenimentul.ro botosani online" 29-09-2005)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu