Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

duminică, 3 mai 2009

Daniela Condurache o personalitate a cantecului popular



Doamna Daniela Condurache solistă a cântecelor populare moldoveneşti,recunoscută pe plan naţional si internaţional prin numeroasele premii câştigate; Copălău, Festivalul folcloric al Cântului moldovenesc "Satule mândră grădină", Festivalul naţional de muzică folk pe versuri de Mihai Eminescu, Festivalul folcloric "Serbările pădurii" de la Vorona.

Cu ocazia Zilei de 1 Mai, Verginel Gireada, primar al comunei Mihai Eminescu a organizat cu sprijinul administratiei locale si Memorialul Ipotesti, prima ediţie a festivalului ,,Floarea Albastră”. Cu acest prilej a fost invitată interpreta de muzică populara Daniela Condurache una deosebită pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu din Botoşani,pentru că s-a născut în localitatea Stânceşti, comuna M. Eminescu, judeţul Botoşani. A venit la această acţiune, împreună cu recunoscutele înterprete al cântecelor populare, Irina Loghin, Laura Lavric.

Înterpreta de muzică populară Daniela Condurache a primit titlul de Cetăţean De Onoare, al comunei Mihai Eminescu. ,,A fost un moment unic în viaţa unui artist, un moment în care îţi dai seama că lumea te iubeşte şi te apreciază şi că toată munca ta şi-a atins scopul." a declarat doamna Daniela Condurache.
,,Sunt extrem de emoţionată. Văd aici minunaţi oameni şi îmi amintesc de fiecare etapă a copilăriei mele, fiecare dintre dumneavoastră m-aţi ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi. Mă mândresc oriunde în lumea largă cu comuna noastră şi cu faptul că Mihai Eminescu s-a născut aici la Ipoteşti”
În respect faţă de cântăreaţa de muzică populară, un model de femeie care sfinţeşte locurile,conducerea Poliţiei
i-a oferit cu ocazia ,, Zilei Poliţiei” într-o ceremonie prilejuită acestei zile, gradul de agent-şef principal. Înterpreta face parte de opt ani din Ansamblul Folcloric al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi are acum cel mai mare grad pe care îl poate primi un agent de poliţie.



Laura Lavric (n. 20 septembrie 1947, satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava) este o celebră solistă de folclor muzical din Moldova.



Irina Loghin s-a născut pe 19 februarie 1939, la Gura Vitioarei, Prahova, într-o familie numeroasă, cu 4 surori şi 2 fraţi.A absolvit Liceul de Artă de la Bucureşti şi Şcoala Populară de Artă de la Ploieşti. A debutat în 1963, în cadrul Ansamblul Ciocârlia, unde a continuat ca solistă pâna in anul 1970. Ca premii, trebuie amintite, 3 discuri de aur (din partea Electrecord, Eurostar si Euromusic), "Premiul de excelenţă din partea TVR".In cadrul acestei acţiuni frumoase, doamnă Irina Loghin, a ridicat toată lumea în picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu