Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

miercuri, 25 aprilie 2012

Zilele Orasului Botosani

FOTO: Viorica Hrustovici

 






În imagine foto: Arheolog Maria Diaconescu de la Muzeul Judeţen Botoşani, împreună cu Nioleta Mitroi. Doamna Maria Diaconescu a organizat prima expoziţie cu o diversitate de piese metal, piatră, ceramică a celor doi artişti pentru prima dată la Botoşani, datorită căreia cei doi artişti au fost cunoscuţi.
ION MOTROI SI NICOLETA ELENA MITROI artişti care refac legătura cu străvechea artă de CUCUTENI.
Nicoleta Mitroi a declarat: ,, N-am schimbat nimic nici din forma lor, nici din pictură, nici din cromatică.Sunt atât de perfecte, că ar fi fost un sacrilegiu să modific"
Dr. Alexandru Bădescu, muzeograf la Muzeul Naţional de Istorie a Romăniei a menţionatcă: ,, Ceramica lui Ion Mitroi, o ceramică dintr-o perioadă când timpul era altfel, când totul avea conotaţii simbolice, o ceramică dintr-o lume plină de mister şi culori, un arc peste timp"
În afară de arta cucuteniană, care este principala sursă de inspiraţie, multe vase sunt inspirate de siluetele unor păsări, de diverse forme din natură. Alteori, lutul prinde viaţă şi îşi trăieşte propria poveste". Ion Mitroi este absolvent al Institutului Naţional de Arte Plastice ,, Nicolae Grigorescu" din Bucureşti.

















Mester Rosca Avram






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu