Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

duminică, 19 februarie 2012

,,Ziua inimilor" la Botosani




















Programul "Intalnirea de astazi" organizat de Asociatia culturala Vis de Artist continua si in 2012, prima actiune fiind organizata pe 24 februarie, de Dragobete.
Implicati in realizarea acestei manifestari vor fi partenerii nostri - Muzeul Judetean Botosani, Centrul Euro...pe Direct, Societatea cultural-artistica "Arlechin", Asociatia B-Right Media, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente, Art Productions -, membrii si voluntarii Vis de Artist, carora li se alatura Hayri Bekereci, voluntar turc al carui mentor este unul dintre membrii ONG-ului nostru, d. Daniel Ciucalau. Hayri se afla la Botosani in contextul unui proiect de voluntariat gazduit de catre Asociatia "Renasterea Botosaneana", unica organizatie din judet acreditata in cadrul programului Tineret in Actiune, al Comisiei Europene, Actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.
Editia a XXV-a a programului "Intalnirea de astazi" isi propune, printre altele, sa promoveze in cadrul campaniei noastre "Fii voluntar pentru cultura!" demarata la Targul ONG-urilor Botosani din 2011, tinerii creatori de poezie, cantece, filmulete, desene, etc, care includ in lucrarile lor tema dragostei

Vineri, Muzeul Judetean a gazduit a 25-a editie a programului "Intalnirea de astazi", derulat de Asociatia culturala Vis de Artist din decembrie 2008. Evenimentul intitulat "Ziua inimilor" a fost dedicat sarbatorii romanesti "Dragobete" si a inclus mai multe momente: promovarea creatiilor proprii de dragoste ale tinerilor botosaneni (proza, poezie, desen, muzica), cu implicarea publicului ce si-a votat preferatii, lansarea revistei online Vis de Artist realizata in acelasi sens si care poate fi accesata de pe site-ul ONG-ului - http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist
, prezentarea sarbatorii de Dragobete de catre muzeograful Ionut Vaculisteanu,
urmata de momente artistice sustinute de trupa de teatru antic "Katharsis", Andrei Miron, Diana Leonte, Georgiana Jascanu, trupa Icarus si trupa de teatru "Parol".
Partea a doua a inclus un scurt proiect realizat de echipa Vis de Artist intitulat "Be my Valentine" urmat de alte momente artistice, cu specific international, sustinute de Marilena Alecu, Alexandra Visan, trupele de dans "Vivo Star" si "Mini Star", Serban Mihai, precum si momentul intitulat "Tineri pentru tineri" sustinut de Asociatia "B-Right Media".
Momentele artistice au fost coordonate de profesorii Coca Dorica, Florin Ciobanu, Iuliana Ariciuc, Catalina Constantinovici si au reprezentat C.N."A.T.Laurian", Scoala Populara de Arte - clasele chitara, vioara, canto-muzica usoara, Asociatia culturala Vis de Artist, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN".

Tinerii creatori au primit din partea organizatorilor Diplome "de Dragobete", pentru a fi incurajati in demersul lor, iar tinerii jurnalisti de la ziarul mediaTIN, proiect realizat de B-Right Media, au fost recompensati cu Diplome speciale pentru efortul depus in realizarea celor sase editii lunare ale ziarului.
Dupa trei ani in care programul a fost moderat de prof. Catalina Constantinovici, presedinta Asociatiei, a sosit momentul ca tinerii sa preia stafeta, astfel incat prezentarea a fost realizata de eleva Alexandra Mihalache. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul partenerilor: Muzeul Judetean Botosani, Centrul Europe Direct Botosani, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN", Asociatia "B-Right Media, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente, Art Productions.
prof. drd. Catalina Constantinovici,
presedinta Asociatiei culturale "Vis de Artist"
telefon: 0721133288
http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist
http://facebook.com/visdeartist
https://sites.google.com/site/visdeartist/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu