Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

vineri, 28 octombrie 2011

IBM numeste o femeie pe post de CEO, prima din istoria de 100 de ani a companiei

De la 1 ianuarie anul viitor, IBM, cel mai mare funizor global de servicii IT&C, va avea un nou CEO, in persoana Virginiei Rometty, in prezent vicepresedinte.

Ea este prima femeia din istoria de 100 de ani a companiei careia i se atribuie acest rol si una dintre putinele femei care o sa ocupe o astfel de pozitie, alaturi de Indra Nooyi de la Pepsi, Ursula Burns de la Xerox, Irene Rosenfeld de la Fraft Foods sau Ellen Kullman de la grupul din industria chimica DuPont. Recent, si rivalul dintotdeauna al IBM, HP, a numit tot un CEO femeie, Meg Whitman.
Rometty, in varsta de 54 de ani, ii succede lui Samuel Palmisano, CEO din 2002 incoace, care va pastra insa pozitia de presedinte.
,,Am invatat sa ma implic intotdeauna in lucruri pe care nu le-am mai facut",a declarat ea intr-un interviu. Rometty vine la conducerea IBM intr-o perioada in care cresterea constanta a profiturilor a propulsat actiunile IBM in acest an la cel mai ridicat nivel de la listarea la bursa a companiei, in 1915.
Experienta ei in vanzari, servicii si achizitii corespunde viziunii strategice stabilite de Palmisano, care a declarat anul trecut ca IBM isi va mari veniturile cu 20 de miliarde de dolari in intervalul 2010-2015, prin extinderea pe piete precum cea de cloud computing.
Rometty a aratat ca va continua planul pe cinci ani al companiei, la care a contribuit in calitate de director de strategie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu