Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

sâmbătă, 14 mai 2011

Campania Globală pentru Educaţie 2011











Lecţia ,,Marea Poveste’’
Pe data de 5 mai 2011, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 „Elena Rareş”, Botoşani, au susţinut dreptul la educaţie al fiecărei persoane, prin derularea unei actiuni din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie 2011! Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care, începând cu anul 2001, este coordonat în România de organizaţia Salvaţi Copiii . În acest an, la nivel internaţional, Campania îşi propune să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor, lansând un apel către toate statele să aloce resursele necesare, să ia măsurile oportune şi să dea dovadă de sprijin activ astfel încât femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei.

Lecţia „Marea Povestire” s-a desfasurat sub sloganul: “Este un drept! Fă-l să fie drept! Educaţie pentru fete şi femei!” Egalitatea de sanse intre femei si barbati in domeniul egalitatii de sanse presupune oferirea de conditii egale in ceea ce priveste accesul femeilor si barbatilor la toate nivelurile de instruire si de formare profesionala, inclusiv ucenicia la locul de munca, la perfectionare si, in general, la educatia continua.

Activitatile Campaniei s-au desfasurat, in principal, pe durata Săptămânii Globale de Actiune (2 — 8 mai 2011) si au inclus activitati in unitatile de invatamant.
- intâlniri in cadrul cărora fete sau femei cu un rol deosebit in comunitatea locală să povestească elevilor, cadrelor didactice si celorlalti invitati despre importanta educatiei in viata lor;
- prezentarea si dezbaterea unor cazuri (de preferat din comunitatea locala) in care neparticiparea la educatie a influentat decisiv destinul unor fete/femei sau al farniliilor acestora;
La aceasta actiune au participat dl Director Ciobanasu Ioan, Director adj. Merticaru Artimizia, Prof. Gheorghinca Emilia, Prof. Lutuc Nicoleta,Prof. Solcan Dorina, Prof. Moldovanu Dorela, Prof. Borhan Crenguta, Prof. Guraliuc Catalina, Prof. Biolan Daniela, Prof. Butnariuc Ana şi Coordonator proiect,prof. Lusneac Angelica
La această activitate am fost invitată, fiind cunoscută prin initierea de actiuni pentru recunoasterea si promovarea celor mai valoroase reprezentante ale sexului frumos ,,Gala valorilor feminine’’ realizată in parteneriat cu primaria Botosani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu