Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

joi, 30 septembrie 2010

Muzeografe care promoveaza lumea satului


Articol publicat in ,, Adevărul de seară" Botoşani 27 sept. 2010


foto:,,Botosaniul interzis"
Pentru al treilea an consecutiv România a fost prezentă la Festivalul Tamisei care s-a desfâşurat în perioada 11-12 septembrie, organizat de Primăriei Londrei.
Festivalul este cel mai spectaculos eveniment în aer liber, care celebrează râul capitalei şi diversitatea sa culturală.
Au participat etnografele Steliana Băltuţă şi Elena Văculişteanu de la Muzeul Judeţean Botoşani si au prezentat la standul României lada cu ţesături, broderii şi costume populare româneşti, însoţite de demonstraţiile meşterului popular Niculina Andronache la războiul de ţesut, adus special din Botoşani pentru acest eveniment. Au fost prezenţi peste 500.000 de persoane şi au asistat la spectacolul românesc de la secţiunea New European Village, dedicată ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Totodată, Fanfara din Vorona au cantat in grădinile şi parcurile de pe malul Tamisei. Cei 11 membri ai Fanfarei au purtat costume populare româneşti specifice zonei şi au invitat spectatorii să încingă o “horă moldovenească” pe podul Southwark. Fanfara a cântat şi a defilat în seara de gală a festivalului alături de alte 30 de grupuri internaţionale, într-un carnaval ce s-a încheiat cu un foc de artificii. Prezenţa românească la Festivalul Tamisei a fost organizată de Institutul Cultural Român din Londra, în colaborare cu Muzeul Judeţean şi Consiliul Judeţean Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu