Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

sâmbătă, 8 august 2009

FUNDATIA ,,STEFAN LUCHIAN" BOTOSANI-



DESPRE FUNDAŢIA ,, ŞTEFAN LUCHIAN",
Fundaţia s-a înfiinţat la 30 august 1999. Este o fundaţie culturală, apolitică, non- profit, non-guvernamentală, a cărei misiune este să reactualizeze şi să consolideze patrimoniul cultural moştenit în acest colţ de ţară, unde tradiţiile culturale sunt atât de bogate. Sediul fundaţiei se află în Botoşani, Casa Ciomac-Cantemir.În perioada 1999 până în 2009, preşedintele fundaţiei a fost doamna prof. Aglaia Corneanu. Din 2009, noul preşedinte al fundaţiei,, Ştefan Luchian " este dl Mihai Popa.
Fundaţia şi-a propus şi a reuşit:
- Să facă cunoscută viaţa şi opera pictorului Ştefan Luchian.
- Să sprijine şi să descopere tinerii talentaţi, ajutându-i cu materiale, asigurându-le gratuit îndrumări de specialitate din partea membrilor fundaţiei, profesori de educaţie artistică-plastică, pentru desăvârşirea talentului lor.
- Să organizeze întâlniri cu personalităţi ale vieţii cultural-artistice(simpozioane, mese rotunde, schimburi de experienţă, tabere de creaţie, unde tinerii şi profesorii să se poată cunoaşte, să schimbe opinii în scopul colaborării viitoare, respectându-se, împrietenindu-se;
-Să crească patrimoniul muzeului şi al fundaţiei cu obiecte ale artei populare româneşti autentice.
-De asemenea fundaţia şi-a propus să promoveze cooperării culturale, interetnice şi intersectoriale, înfiinţarea de reţele cu posibile din Euroregiunea Carpatică pentru ca tinerii să cunoască frumuseţea artei populare a etniilor din judeţe.
- Organizarea unei expoziţii itinerante cu obiecte tradiţionale aparţinând etniilor din judeţul Botoşani. Dar cel mai important obiectiv al fundaţiei ,, Ştefan Luchian" este salvarea monumentului de la 1800, construit în stil moldovenesc, având un pridvor brâncovenesc- Casa Ceomac-Cantemir, care este casa bunicilor noştri. Timp de 10 ani, fundaţia prin doamna prof. Aglaia Corneanu, a reuşit să protejeze monumentul, să-l pună în valoare prin activităţi culurale, desfăşurate cu prilejul zilei de naştere a pictorului-1 februarie, iar ziua morţii pe 28 iunie. Înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Paşti, s-au organizat şezători, concursuri judeţene de măiestrie şi concursuri de pictură,, Ştefan Luchian" cu decernarea Marelui Premiu.
Adresa Fundaţiei,, Ştefan Luchian" Botoşani: Str. Victoriei nr. 15 (langa Teatrul pentru Copii si Tineret "VASILACHE").adresa mail:fundatia@stefanluchian.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu