Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

vineri, 31 iulie 2009

„Culoarea din sufletul copiilor"



"Culoarea din sufletul copilului
Am rugat-o pe doamna asistent social profesor, Maria Felicia Mihai
Sef complex -D.G.A.S.P.C..BOTOSANI să ne prezinte despre acţiunea organizată pe pietonalul Unirii, o expoziţie cu vânzare al unor lucrări realizate de copiii instituţionalizaţi, coordonaţi de pictorul Liviu Şoptelea. Această expoziţie va putea fi văzută timp de câteva zile, în faţa Muzeului Judeţean Botoşani.Dintre micii artişti fac parte Marian Lînă, Vasile Cudelcu, Petronela Cărămidaru, Crina Luchian, Florina Zapinschi, Raluca Rotaru şi Alexandra Poca au pictat icoane chiar în faţa trecătorilor.

ICOANĂ PICTATĂ ÎN FAŢA INVITAŢIILOR PE PIETONALUL UNIRII


Doamna asistent social, prof. Maria Felicia Mihai, a avut amabilitatea şi ne-a declarat despre această activitate pentru care îi mulţumesc.
"Culoarea din sufletul copilului"" face parte dintr-un şir de acţiuni organizate de D.G.A.S.P.C. Botosani în ultimii 10 ani şi îi are ca actori principali pe copiii instituţionalizaţi în sistemul de protecţie a copilului. Aceşti copii care au descoperit tainele picturii şi au dat viaţă culorilor sunt micii artişti ai cercului de pictură din cadrul Centrului Ludic ,coordonat de omul de artă şi iubitor de suflete -pictorul Liviu Şoptelea.
La Centrul Ludic al DGASPC , copiii noştri au şansa de a-şi descoperi talentele şi de a-şi dezvolta abilităţile artistice , oferindu-le astfel şansa de a-şi regăsi copilăria pierdută într-un mediu familial ostil ,abuzator sau neglijent.
In ultimii 5 ani am organizat expoziţii cu lucrări ale copiilor instituţionalizaţi ,atât la Botoşani cât şi la Bucureşti iar unii copii au fost premiaţi la diverse concursuri.
Ineditul evenimentului care are loc pe pietonalul Unirii- în faţa Muzeului - constă în faptul că micii artişti au ieşit în"stradă " pentru a realiza micile opere de artă în faţa publicului şi a le expune în faţa muzeului pentru a fi admirate şi cumpărate de botosăneni .
In acest mod cetăţenii din Botoşani pot constata că în sistemul de protectie a copilului se află copii, pe care profesioniştii DGASPC -asistenţii sociali şi psihologii- i-au ajutat să-şi regăsească drumul luminos şi copilăria, care le-a fost furată chiar de cei care le-au dat viaţă.
Si d-voastră, stimaţi concetăţeni şi cei care citesc acest articol, puteti face parte din echipa noastră de salvatori de suflete rătăcite, fiind alături de micuţii noştri cu un zâmbet şi o mângâiere, cumpârand tablourile pictate în "culorile din sufletul copilului" .


„Culoarea din sufletul copiilor" acesta este titlul „Sunt mulţumit de interesul manifestat de botoşăneni faţă de această expoziţie. Copiii lucrează în aer liber, e o formă de terapie ocupaţională", a declarat Liviu Rădăşanu, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
La această acţiune a participat domnul Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean care a apreciat că sub genericul „Culoarea din sufletul copiilor" ar putea fi organizate şi alte acţiuni, care să-i determine pe adulţi să analizeze cu mai multă atenţie modul în care copiii cresc şi se formează. Din fondurile colectate, suplimentate cu altele din bugetul direcţiei, vor fi cumpărate fructe şi dulciuri pentru copii.
VIORICA HRUSTOVICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu