Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

sâmbătă, 19 decembrie 2009

LANSARE ALBUM

Teatrul Mihai Eminescu Botoşani
Organizează marţi, 22 decembrie 2009, ora 18, lansarea CD-ului,
Poezia colindelor noastre
LUCIA OLARU NENATIPrezintă: Traian Apetrei, Marieta Baciu, Gheorghe Median.
Lansarea va avea loc în continuarea Concertului de colinde susţinut de
Corala Academică VOX ARTIS din Iaşi, dirijat de Bogdan Cojocaru.



În ultimele zile ale anului trecut a avut loc un eveniment artistic deosebit care a încununat practic, finalul de an: lansarea celui de-al treilea CD semnat de Lucia Olaru Nenati intitulat Poezia colindelor noastre. Albumul conţine poeme originale despre starea de sărbătoare a iernii, în recitarea poetei, intercalate printre colinde româneşti şi internaţionale interpretate de aceasta. Acest demers original, (atât în domeniul literar, unde marchează ca o premieră prezenţa unei poete care cântă, ca şi în domeniul interpretării muzicale, unde e cu totul neobişnuită existenţa unei poete autentice), este acreditat prin citate succinte în bookletul albumului de către nume precum: criticul de artă Valentin Ciucă, prof. univ. dr. A. D. Rachieru, coordonatorul revistei Agero din Stuttgart – scriitorul Lucian Hetco, istoricul literar Fănuş Băileşteanu, profesoara de canto Maria Cojocaru, muzicologul George Manovici, poeta Carmina Popescu de la New York, prozatoarea Nina Ceranu de la Timişoara ş.a.
Lansarea CD-ului a avut loc în cadrul unui spectacol adecvat acestui eveniment, susţinut live de către Lucia Olaru Nenati, desfăşurat la Botoşani în 22 decembrie 2009 pe scena Teatrului “Mihai Eminescu”, fiind moderat de către directorul instituţiei, Traian Apetrei. CD-ul şi personalitatea autoarei sale au fost prezentate de doi prestigioşi oameni de cultură ai Botoşanilor: violinista Marieta Baciu şi muzeograful Gheorghe Median. Un asemenea spectacol a avut loc pe 23 dcecembrie2009 şi la Catedrala romano-catolică din Suceava, în organizarea Consiliului Judeţean Suceava în cadrul programului său tradiţional “Crăciun în Bucovina”, fiind prefaţat cu elevaţie de către scriitoarea şi jurnalista Doina Cernica




Poezia Luciei Olaru Nenati s-a aflat mereu sub pecetea melodiosului, a armoniei, poemele sale fiind adesea adevărate „cochilii cântătoare”. De aceea, nu este întâmplător că în palmaresul ei se află înregistrări muzicale în interpretarea de excepţie a poetei. Prin această remarcabilă întreprindere aspiraţia ei permanentă de-a fi o „fiinţă de muzică” îşi află o tulburătoare, fastă şi armonioasă împlinire.
Prof. univ. dr. A. D. Rachieru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu