La Gala "Femeia contează!" care a avut loc marti 14 iunie 2011, la Teatrul Odeon, Asociatia Colfasa a premiat femei care, prin demersurile lor profesionale, au susţinut şi au promovat în mod excepţional ideea egalităţii de şanse.
Printre premiante se află jurnalista Nicoleta Savin, Teo Trandafir, deputata Cristina Pocora, Andreea Vass, creatoarea de modă Liza Panait, actriţia Beatrice Rancea, dar şi medici și sportivi.
Asociaţia a iniţiat proiectul “Săptămâna femeia contează"( 14-17 iunie), pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiilor de discriminare şi hărţuire psihologică la locul de muncă.
"Pe piaţa muncii 41% din angajaţii din România se află în situaţii de muncă dificile. Dintre aceştia, un procent important este reprezentat de femei. Aproape 8% dintre angajaţi sunt hărţuiţi psihologic la locul de muncă. Dincolo de statistici, realităţile cotidiene sunt mult mai îngrijorătoare, existând cazuri cu adevărat grave de discriminare şi hărţuire psihologică", este de părere Massimo Strohhecker, preşedintele Asociaţiei Colfasa.
Femeile premiate în cadrul galei “Femeia Contează!" luptă împotriva acestui fenomen.
Deputata Cristina Pocora şi Andreea Vass, premii pentru egalitatea de şanse
Premiile pentru egalitate de şanse au fost acordate de Massimo Strohhecker pentru două promotoare ale egalităţii de şanse: deputata Cristina Pocora şi Andreea Vass.
“Singurul meu scop este cota minimală de gen, prin care vreau să tai dependenţa de un singur om", a declarat Andreea Vass.
Prezentatorul TV, Cosmin Cernat a înmânat trei premii pentru promovarea mişcării unor românce care au încercat să îmbunătăţească stilul de viaţă, dar şi imaginea românilor: Luminiţa Nicolescu (antrenoare de fitness),
Irina Deleanu (a obţinut medalia de bronz pentru România la gimnastică ritmică) şi fosta tenismenă Ruxandra Dragomir (care ajunsese pe locul 15 mondial în clasamentul ATP).
Momentul a fost marcat de prestaţia campioanei olimpice Alexandrei Piscupescu cu un număr de panglică.
Nicoleta Savin, premiu pentru jurnalism de investigaţie
„Dincolo de lupta noastră, a tuturor, pentru o lume echilibrată şi corectă în ceea ce priveşte relaţiile dintre sexe, eu militez de o viaţă pentru egalitatea de şanse în iubire, pentru dreptul femeilor de a decide în aceeaşi proporţie cu bărbaţii soarta poveştilor lor de dragoste, cer abolirea dreptului exclusiv masculin de a adresa cereri în căsătorie şi îmi doresc ca la toate petrecerile vieţii să avem dreptul măcar la cåte un Damen Tango" a declarat, Alice Năstase-Buciuta.
Premiile pentru categoria presă au fost adjudicate de Nicoleta Savin, jurnalist de investigaţi care s-a întors de la 1 iunie în redacţia Evenimentul Zilei, şi de Alis Năstase-Buciuta .
Emoţionată şi fără a-şi putea stăpâni lacrimile, Nicoleta Savin a vrut să transmită un mesaj tinerilor jurnalişti pasionaţi de investigaţie. "M-am întors la Evenimentul Zilei pentru că aici încerc să nasc energii. Cred că juniorii presei pot face mai multă lumină într-o lume obişnuită cu mult întuneric".
Premiile au fost înmânate de Ion Cristoiu, care a înveselit atmosfera cu o mică glumiţă: "Privilegiul acestor doamne este că se pot căsători cu subiecţii despre care scriu, iar şefii lor se pot trezi fără angajaţi".
Premiile la secţiunea muzică populară au fost înmânate de actorul Silviu Biriş artistelor Veta Biriş şi Emilia Dorobanţu.
Au primit premii pentru rezultate remarcabile în medicină medicii Ana Culcer, şeful secţiei de neonatologie de câteva decenii de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti şi Dana Craiu, specialist în neurologie pediatrică.
dr. Dana Craiu ,36 ani, absolventă a UMF "Carol Davila" în 1993, medic specialist de Neurologie Pediatrică din anul 1999, asistent universitar la Catedra de Neurologie Pediatrică a Spitalului "Alexandru Obregia", condusă de Prof. Dr. Sanda Măgureanu, din anul 2000. Preocupările sale, iniţial situate în diverse ramuri ale neurologiei pediatrice, s-au centrat în final asupra epileptologiei şi electrofiziologiei clinice. În anul 2000 a urmat un stagiu de pregătire în Centrul naţional de luptă îimpotriva epilepsiei din Olanda unde s-a specializat în domeniul înregistrărilor video-electroencefalografice, participand activ la activităţi legate de investigarea fenomenelor paroxistice epileptice şi neepileptice, la investigarea prechirurgicală (pentru chirurgia epilepsiei)
Teo Trandafir şi Marina Almăşan, femeile care contează în televiziune
Laura Coroianu (organizator de concerte) şi Iulia Dobrin (creatoarea brandului de lenjerie intimă recunoscut la nivel internaţional în mai puţin de 10 ani- I.D. Sarrieri) au fost premiate pentru performanța de a face cunoscută România în străinătate.
Muzica clasică a fost reprezentată de cântăreţul Marcel Pavel, care a premiat două mari nume româneşti. Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu şi soprana Felicia Filip au încântat urechile auditoriului după ce au primit premiile.
http://www.adevarul.ro/cultura/Felicia-Filip-petrecuta-agonie-extaz_0_136186500.html
Sportiva Cristina Tomescu şi campioana la alpinism, Crina Popescu au fost premiate de Cristian Țopescu pentru promovarea sportului de performanţă.
Actriţa Olga Tudorache şi Dorina Chiriac au fost premiate de colegul de braslă George Ivaşcu. Pentru momentele în care ne ţineau lipiţi de televizor au fost răsplătite Teo Trandafir şi Marina Almăşan Socaciu.
Un moment special în cadrul Galei a fost dedicat celor două artiste pop-rock Laura Stoica şi Mădălina Manole, care au fost premiate post-mortem.
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Ion_Cristoiu_a_inmanat_premiile_pentru_presa_scrisa_in_cadrul_Galei_-Femeia_conteaza_0_499750579.html
Aceasta va fi cauza apocalipsei.
RăspundețiȘtergere