joi, 23 februarie 2012
PROGRAMUL EXPOZITIILOR IN 2012 UNDE VOI PARTICIPA
Anul acesta voi participa cu exponatele ,, Femei celebre de-a lungul istoriei" , 400 de personalităţi feminine din perioada interbelică , postbelică si contemporană, primele laureate ale unor premii speciale in literarură, ştiintă, cercetare, medicină şi sport
--SERBIA -luna mai- 2012
...Romania- Timisoara mai 2012 cu ocazia ,, Ziua Europei"
--ROMANIA -Bucuresti- Sala Parlamentului -UNIFERO- iunie-2012
--POLONIA -Krakovia- iulie 2012
Multumesc mult colectionarilor care au incurajat aceasta lucrare cu o tema delicată feminină ,, emanciparea femeii" si pentru faptul că mi-au dat sfaturile necesare promovării. Adresez multumirile d-lor:
presedinte al FFR. -Leonard Pascanu, vicepresedinte FFR- Ioan Catana, vicepresedinte -Serban Dragusan si Ambrus Francisc membru de onoare a Federatiei Filatelice Romane (FFR)
Multumesc d-lui Traian Apetrei, directorul Teatrului ,, M. Eminescu", din Botosani care a acceptat ca sa aibe loc expozitii dedicate femeilor in frumoasa sala a teatrului dupa cum se vede din fotografia anexata la prezentarea blogului. Multumesc deasemena d-lui muzeograf Gh. Median de la Muzeul de Istorie Botosani, din imagine foto, in calitate de cooprezentator al istoriei feminismului din exponatul cu tema ,, femei celebre de-a lungul istoriei"
miercuri, 22 februarie 2012
TARGUL MARTISORULUI EDITIA a II-a LA BOTOSANI
In perioada 25-29 februarie 2012, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani orgaeaza Targul Martisorului, Editia a-II-a Vor participa mesteri populari din judetele: Iasi, Vaslui, Neamt, Suceava,
Harghita si Botosani.
Mesterii invitati in numar de 40 vor expune martisoare confectionate doar manual si nu in serie pentru care s-au folosit urmatoarele materii : lemn, lut, metal si panusi. De asemenea, vor fi acceptate si martisoarele care sunt constituite din bucatele de cartonase acoperite cu ajutorul firelor de matase rosii si albe ,dar si cele din margele mici de diferite culori din care se mai realizeaza si astazi zgardanele traditionale.Simbolurile abordate de mesteri trebuie sa fie dintre acelea traditionale,preluate din comunitatile din care provin.
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii traditionale Botosani si-a propus sa asigure continuitate acestei manifestari care are in vedere mentinerea acestui talisman ca marturie a unui rit arhaic stravechi,nascut in comunitatile de altadata.
ne-a declarat referentul etnograf Margareta Mihalache
"Aceasta a-II-a editie a Târgului Mărtişorului a reusit să adune un număr mai mare de mesteri, toti cei care au fost invitati au şi participat. Este merituos ca intr-o lume a intereselor de tot felul, fie politice, fie financiare, mai exista oameni care işi petrec timpul realizând" funia anului" prin impletirea snurului alb cu cel rosu. Ei sunt cei care ne apără simbolurile traditionale românesti : baba Dochia care se leagă de etnogeneza poporului român sau buburuza care este reprezentarea zoomorfa a soarelui pe care o regăsim si in practicile premaritale traditionale.
Participantii sunt de felicitat si , dacă scriitorul Fanus Neagu pomenea de "frumosii nebuni ai marilor orase", eu i-as complimenta pe acei care mai celebrează acest rit arhaic prin confectionarea talismanelor solare sau lunare ca fiind "frumosii nebuni ai micilor orase "."
a declarat referent etnograf Margareta Mihalache
Martisoare executate de Moldovan Virgil- Gura Humorului
Lucrari executate de Padurariu Andreea
Martisoare executate de Iacinschi Sonia- Botosani
duminică, 19 februarie 2012
,,Ziua inimilor" la Botosani
Programul "Intalnirea de astazi" organizat de Asociatia culturala Vis de Artist continua si in 2012, prima actiune fiind organizata pe 24 februarie, de Dragobete.
Implicati in realizarea acestei manifestari vor fi partenerii nostri - Muzeul Judetean Botosani, Centrul Euro...pe Direct, Societatea cultural-artistica "Arlechin", Asociatia B-Right Media, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente, Art Productions -, membrii si voluntarii Vis de Artist, carora li se alatura Hayri Bekereci, voluntar turc al carui mentor este unul dintre membrii ONG-ului nostru, d. Daniel Ciucalau. Hayri se afla la Botosani in contextul unui proiect de voluntariat gazduit de catre Asociatia "Renasterea Botosaneana", unica organizatie din judet acreditata in cadrul programului Tineret in Actiune, al Comisiei Europene, Actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.
Editia a XXV-a a programului "Intalnirea de astazi" isi propune, printre altele, sa promoveze in cadrul campaniei noastre "Fii voluntar pentru cultura!" demarata la Targul ONG-urilor Botosani din 2011, tinerii creatori de poezie, cantece, filmulete, desene, etc, care includ in lucrarile lor tema dragostei
Vineri, Muzeul Judetean a gazduit a 25-a editie a programului "Intalnirea de astazi", derulat de Asociatia culturala Vis de Artist din decembrie 2008. Evenimentul intitulat "Ziua inimilor" a fost dedicat sarbatorii romanesti "Dragobete" si a inclus mai multe momente: promovarea creatiilor proprii de dragoste ale tinerilor botosaneni (proza, poezie, desen, muzica), cu implicarea publicului ce si-a votat preferatii, lansarea revistei online Vis de Artist realizata in acelasi sens si care poate fi accesata de pe site-ul ONG-ului - http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist
, prezentarea sarbatorii de Dragobete de catre muzeograful Ionut Vaculisteanu,
urmata de momente artistice sustinute de trupa de teatru antic "Katharsis", Andrei Miron, Diana Leonte, Georgiana Jascanu, trupa Icarus si trupa de teatru "Parol".
Partea a doua a inclus un scurt proiect realizat de echipa Vis de Artist intitulat "Be my Valentine" urmat de alte momente artistice, cu specific international, sustinute de Marilena Alecu, Alexandra Visan, trupele de dans "Vivo Star" si "Mini Star", Serban Mihai, precum si momentul intitulat "Tineri pentru tineri" sustinut de Asociatia "B-Right Media".
Momentele artistice au fost coordonate de profesorii Coca Dorica, Florin Ciobanu, Iuliana Ariciuc, Catalina Constantinovici si au reprezentat C.N."A.T.Laurian", Scoala Populara de Arte - clasele chitara, vioara, canto-muzica usoara, Asociatia culturala Vis de Artist, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN".
Tinerii creatori au primit din partea organizatorilor Diplome "de Dragobete", pentru a fi incurajati in demersul lor, iar tinerii jurnalisti de la ziarul mediaTIN, proiect realizat de B-Right Media, au fost recompensati cu Diplome speciale pentru efortul depus in realizarea celor sase editii lunare ale ziarului.
Dupa trei ani in care programul a fost moderat de prof. Catalina Constantinovici, presedinta Asociatiei, a sosit momentul ca tinerii sa preia stafeta, astfel incat prezentarea a fost realizata de eleva Alexandra Mihalache. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul partenerilor: Muzeul Judetean Botosani, Centrul Europe Direct Botosani, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN", Asociatia "B-Right Media, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente, Art Productions.
prof. drd. Catalina Constantinovici,
presedinta Asociatiei culturale "Vis de Artist"
telefon: 0721133288
http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist
http://facebook.com/visdeartist
https://sites.google.com/site/visdeartist/